Manuele therapie

Het lichaam als één geheel

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Deze therapie gaat dieper in op de analyse van uw klachten en op de behandeling zelf en tracht zodoende uw bewegingsapparaat te herstellen of te verbeteren. Het doel van onze manuele therapieën is het verminderen van uw pijn, het verbeteren van uw functies en het herstellen van uw normale beweeglijkheid. 

Manuele therapie is aangewezen bij onder andere (sport)blessures aan spieren, gewrichten en beenderen, bij acute en chronische blessures, bij algemene pijnklachten, bij geblokkeerde gewrichten of bewegingsbelemmeringen. Ook met een whiplash of een hernia kunt u terecht bij een van onze manuele therapeuten.

Hoe gaan onze therapeuten te werk? Uw spieren, zenuwen en gewrichten worden door middel van specifieke bewegingen onderzocht. Dankzij het toepassen van manipulaties en mobilisaties zijn de effecten van manuele therapieën vaak meteen merkbaar: uw houding verbetert en bewegingen die voorheen pijnlijk waren, kunnen opnieuw pijnloos uitgevoerd worden. Het doel van onze therapie is helemaal geslaagd wanneer we samen een eventueel herval kunnen voorkomen.