MAAK KENNIS MET ONZE KINESISTEN

Sigi Waegemans

Sigi Waegemans studeerde in 1999 af als kinesitherapeut en begon drie jaar later met zijn eigen praktijk. Hij volgde daarna nog bijscholingen manuele therapie (VWMT, 2004) en sportgerichte manuele therapie, methode osteo–étiopathie – Cyriax - Dejarnette (ATMS, 2008). Hij volgt ook regelmatig opleidingen bij de BAMT (Belgische Associatie Manuele Therapie).

Maar daarnaast volgde hij ook een opleiding als functional trainer, die hij in 2011 voltooide. Verder heeft hij ook nog specialisaties verworven in medische trainingstherapie, Easy Taping en sportkinesitherapie.

Momenteel volgt hij een opleiding osteopathie aan de IAO. (International Academy of Osteopathy)

Jasper De Coninck

Jasper De Coninck is een kinesitherapeut met een universitair diploma in de revalidatie- en bewegingswetenschappen. In zijn behandelingen benadert hij het lichaam voornamelijk op een holistische manier en pakt hij vooral de oorzaak van het probleem permanent aan zonder de patiënt afhankelijk te maken van de therapeut met tijdelijke oplossingen. Dit gebeurt voornamelijk via oefentherapie en krachttraining. Jasper is afgestudeerd in 2014 aan de KULeuven en is momenteel voornamelijk actief als
kinesist, krachttrainer, voedings-/levensstijlconsultant en bewegingsanalyst. Hij is sinds 2016 krachttrainer bij voetbalclub K.SK. Heist (1ste Amateur) waarbij hij amateurspelers de overstap helpt maken naar het professionele niveau. Daarnaast begeleidt hij ook topsporters in andere sporttakken en spreekt hij sporadisch op conferenties. Bij ons in de praktijk is hij vooral gekend door zijn constante drang om zichzelf te ontwikkelen door zich bij te scholen via zelfstudie, (inter)nationale opleidingen en privéstages. Jasper is onder meer opgeleid in de volgende methodologieën: Oefentherapie, Krachttraining, Functional Dry Needling, FRC, FR, IASTM, DNS, FMS/SFMA, MDT, Spinal Manipulation Therapy, Mulligan, Fasciatherapie, Redcord en Functional Taping.

Contact opnemen

Meer weten over onze kinesisten uit Hulshout bij Praktijk Waegemans of wilt u graag een afspraak vastleggen? Neem dan een kijkje op onze contactpagina.